SON DAKİKA

Sağlık

Lazer Beyazlatma

Lazer beyazlatma özellikle güzel bir diş görünümüne sahip olmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir.

22 Ağustos 2022 11:50
Lazer Beyazlatma

Lazer Beyazlatma

Gündelik yaşantımızda tükettiğimiz gıda ya da gıda dışı şeylerden dolayı dişlerde lekelenmeler ya da sararmalar sıklıkla görülmektedir. Günümüz şartları altında çeşitli diş beyazlatma yöntemleri ile diş lekelenmelerinin önüne geçilebilmektedir. Bu yöntemlerden en çok kullanılanlardan birisi de kuşkusuz lazer beyazlatma yöntemidir. Lazer beyazlatma özellikle güzel bir diş görünümüne sahip olmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir.

Her insan bakımlı ve güzel bir görünüm ister. Daha bakımlı saçlar ve daha güzel bir cilt isteyebileceği gibi bakımlı, parlak ve bembeyaz dişler de isteyebilir. Dişlerin bakımlı olabilmesi ve aynı zamanda güzel bir görünüme kavuşması için lekelerin temizlenmesi aynı zamanda diş eti sağlığının da elbette özenle yapılması gerekmektedir.

Dişlerin lekeli ve sarı olmasının pek çok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerden bazıları doğuştan, bazıları ise çeşitli gıdalardan oluşabilmektedir, fakat lekelerin ve dişleri beyazlatmanın tedavisi mümkündür. Bu tedavilerden birisi de lazer beyazlatma yöntemidir.

Lazer Beyazlatma Yöntemi Kimlere Uygulanabilir?

Lazer beyazlatma yöntemi, diş rengi, daha önceden beyaz olup, sonradan sararan kişiler için uygulanan bir yöntemdir. Aynı zamanda dişleri doğuştan sarı olan kişiler için de lazer beyazlatma yöntemi uygulanabilmektedir. Dişin iç kısımlarında oluşan renklenmeler için uygulanan lazer beyazlatma yöntemi, çeşitli diş estetiği operasyonları kapsamında uygulanmaktadır.

Lazer Beyazlatma Yöntemi Kimlere Uygulanmaz?

Lazer beyazlatma yöntemi belirli kişilere belirli durumlarda uygulanmamaktadır. Bu kişiler;

  • 18 yaş altındaki bireyler
  • Hamile kişiler
  • Diş eti çekilmesi problemi oluşan kişilerde köklerin açığa çıktığı durumlarda

Lazer beyazlatma tedavisi görecek olan kişilerin çay tüketimini azaltması gereklidir. Aksi durumda lazer beyazlatma uygulamasının herhangi bir faydası olmayacaktır.

Lazer Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Lazer beyazlatma tedavisi esnasında ilk olarak, hastanın tedaviye uygun olup, olmadığı kesinleştirilir. Eğer hasta tedaviye uygun ise tedavi sonrasında farklılıkları görebilmek için dişlerin fotoğrafı alınabilir. Dişte oluşan lekelenmeler koyu ve zor bir leke ise ev tipi lazer beyazlatma uygulanabilir.

Lazer beyazlatma işlemi yapılmadan önce hasta dişlerini florürsüz diş macunu ile fırçalamalıdır. Daha sonrasında seansa başlarken dişler tekrardan temizlenir. Diş eti ve dudakların zarar görmemesi için ağız kısmına koruyucu takılır. Dişlere jel sürülür ve gerekli alanlara yaklaşık 30 saniyelik ışınlamalar yapılır. Işınlama işleminden sonra jeller uzaklaştırılır ve işlem tamamlanır.

Lazer beyazlatma işlemi sonrasında hasta, 24 saat boyunca çay, kahve ve sigara gibi tedaviyi olumsuz etkileyecek içeceklerden uzak durmalıdır. Lazer beyazlatma hakkında daha ayrıntılı ve daha detaylı bilgi için Dent Smile Ağız ve Diş Polikliniği’ni takipte kalın!

 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım