SON DAKİKA

Son Dakika

18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan 10 yıl hapis cezası aldı

Eski uzman Çavuş, cinsel saldırıdan yargılanıyordu

3 Aralık 2021 17:13
18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan 10 yıl hapis cezası aldı

 2020 yılında Siirt'te i intihar eden İpek Er, eski uzman çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğramıştı. Soruşturma sonucunda Musa Orhan, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti tutuklama talebini reddederek, Orhan hakkında adli kontrol kararı ile yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini de açıkladı.

18 yaşındaki İpek Er, 7 Temmuz 2020'de Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuş, bunun üzerine soruşturma başlatılmıştı. Daha önce sosyal medyada tanışıp arkadaş olan Er, cinsel saldırı sonrasına intihar girişiminde bulunarak 2 gün sonra vefat etmişti.

Genç kızın hastanede hayatını kaybetmesinin ardından gözaltına alınan Orhan, 19 Temmuz 2020'de tutuklanmış, avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

Görüntü Bilişim Sistemi'nden soruşturmaya katılan Orhan'ının duruşması Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanık avukatı ile maktul İpek Er'in annesi Hikmet ve babası Fuat Er ile avukatları salonda hazır bulundu. Savcının önceki duruşmadaki mütalaasına tekrar ettiği duruşmada, avukatların mütalaaya ilişkin beyanları alındı.

Musa Orhan da Er'in ölümü için üzgün olduğunu söyleyerek, suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, tutuklama talebini reddederek, cinsel saldırı suçundan Orhan'a 10 yıl hapis cezası verdi. Heyet, Orhan hakkında adli kontrol kararı ile yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini de açıkladı.

Öte yandan duruşmada, avukat tarafından İpek Er'in yazdığı mektubun okunması sırasında maktulün anne ve babası fenalaştı. 


 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım