SON DAKİKA

Teknoloji

20 kişilik ekip 3 ayda geliştirdiği oyunla 200 milyon dolarlık ihracat yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 20 kişilik ekiple yalnızca 3 ayda geliştirdikleri oyunla 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Türk oyun şirketini ziyaret etti.

27 Şubat 2022 20:09
20 kişilik ekip 3 ayda geliştirdiği oyunla 200 milyon dolarlık ihracat yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2019’da kurulan ve Hacettepe Teknokent’te yer alan Loop Games isimli oyun şirketini ziyaret etti. Ziyaretinde Varank’a Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit de eşlik etti. Burada şirketin kurucusu Mert Gür’den bilgi alan Varank, şirket çalışanlarıyla sohbet etti. Varank, geçen yıl şirketin 7 kişilik bir ekibi olduğunu, bu yıl ise şirkette 20 kişilik ekibin çalıştığını belirterek, "20 kişilik ekip 3 ayda yaptığı bir oyunu satıp Türkiye’ye 200 milyon dolar ihracat geliri getirdi" diye konuştu. 
Şirketin 200 milyon lira da vergi ödediğine işaret eden Varank, "Yeni ekonomi dediğimiz, katma değerli ekonomi dediğimiz olay burada" dedi. 
Bakan Varank, Türkiye’de oyun sektörünün çok iyi gittiğine dikkati çekerek, bu alanda ülkeden 2 unicorn çıktığını ve Türk şirketlerinin iyi yatırımlar aldığını anımsattı. 

"Tersine beyin göçü var" 
Loop Games kurucusu Mert Gür, Türkiye’de oyun sektörünün hızlı büyüdüğünü ifade ederek, "Türkiye şu an sektörün en iyilerinden, bütün dünya da bunu kabul ediyor. Bu tarafta odaklanıp büyük oyun firmaları oluşturabilirsek kimse bize yetişemez" dedi. 
Sektörün insan kaynağının ileri teknik düzeyde olduğunu vurgulayan Gür, finans sektörü gibi diğer alanlardan da oyun sektörüne ilgi gelmeye başladığını belirtti. Gür, Türkiye’de sektöre verilen desteklerin diğer ülkelere göre iyi durumda olduğunu ancak bu desteklerin dünyada yeteri kadar bilinmediğini ifade etti. Oyun sektöründeki maaşların de yurt dışıyla rekabet edebildiğini dile getiren Gür, "Tersine beyin göçü bile var bu şirkette" diye konuştu. 
 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım