SON DAKİKA

Spor

A Milli Takım zorlu sınavda

A Milli Futbol Takımı, bu akşam Konya’da 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası maçında Fransa ile karşılaşacak. Fransa karşısında kaybedecekleri bir şey olmadığını söyleyen Teknik Direktör Şenol Güneş, “Fransa hiçbir takım için kolay değil. Şampiyonada olmak istiyoruz. Kazanacak çok şeyimiz var” dedi.

8 Haziran 2019 14:53
A Milli Takım zorlu sınavda

Türkiye, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 3. maçında bugün son Dünya Kupası şampiyonu Fransa ile Konya’da karşı karşıya gelecek. Saat 21.45'te başlayacak mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Grupta oynadığı ilk iki maçta önce deplasmanda Arnavutluk’u 2-0 yenen, ardından Eskişehir’de Moldova’ya karşı 4-0 kazanan Türkiye, Fransa’nın ardından averajla ikinci sırada yer alıyor. Ay-yıldızlı ekip bu karşılaşmayı kazanması halinde liderliğe yükselecek.

Ay-yıldızlı ekip, H Grubu’nda 11 Haziran Salı günü de deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak.

Öte yandan milli takımda Ozan Kabak, Cenk Tosun ve Okay Yokuşlu sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılırken, Emre Belözoğlu ise sakatlığı nedeniyle oynamayacak.

Fransa'yı hiç yenemedik

Türkiye ile Fransa 10 yıl sonra karşı karşıya gelecek. İki ülke milli takımları son olarak 5 Haziran 2009’da Fransa’nın Lyon şehrinde karşı karşıya gelmişti. Türkiye ile Fransa Konya’da yapacakları maçla 5. kez birbirlerine rakip olacak. Geride kalan 4 maç da Fransa’nın üstünlüğü ile sona erdi. Üçü özel, biri Konfederasyonlar Kupası’nda olmak üzere geride kalan 4 maçta Fransa 12, Türkiye ise 2 gol attı.

"FIFA'da ilk 10'a girmek istiyoruz"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün düzenlediği basın toplantısında ise “Futbol adına iyi şeyler sunmak istiyoruz. Keyif veren oyuncularımız var, umut veren bir takımız. Güzel bir sahada güzel bir taraftarla en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

Güneş, “Dünya futbolunda bulunduğumuz yeri görmemiz açısından Fransa maçı bizim için bir test maçı olabilir mi?” şeklindeki soruyu şöyle cevapladı;

“Bulunduğumuz durumu FIFA zaten bize söylüyor. Şu anda ikinci bir takımla oynayacağız. FIFA’da ilk 10’da sıralamaya girmek istiyoruz. Grupta bir çekişme var. Fransa, Türkiye, İzlanda çekişiyor. Bize yakın en büyük rakibimiz İzlanda. Biz bu maçı istiyoruz. Sonuç ne olursa olsun İzlanda maçı önemli. Kazansak da kaybetsek de önemli. Çünkü bizim asıl rakibimiz o olacak. Burada oynayacağımız oyun da neleri yaptığımızı gösterecektir. Oynadığımız rakibin oyuncuları hem ofansif hem de defansif olarak çok iyi oynayan oyuncular. Biz de her iki yönlü oynamaya çalışacağız. Benim kendi dönenimde oynayacağımız en güçlü takıma karşı oynuyoruz. Bu da bizim için bir şans. Bunu değerlendireceğiz. Kendi sahamızda oynuyoruz. Seyircimizin katkısı olacaktır. Zorlukları aşmak için daha çok dikkat, daha çok konsantrasyon, daha çok motivasyon ve sürdürülebilir bir sabırla sonuna kadar maçın içinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım