SON DAKİKA

Sağlık

Aşıkolik 9 uncu Aşısında Yakayı Ele Verdi

Belçika basınında yer alan haberlerde, adamın aşı merkezine kendisine ait olmayan bir kimlik kartıyla geldiği ifade edilerek, kısa aralıklarla iki kez aşı olmaya çalıştığı ve durumun personel tarafından fark edildiği aktarıldı.

24 Aralık 2021 07:49
Aşıkolik 9 uncu Aşısında Yakayı Ele Verdi

Belçika’da bir kişinin aşı karşıtlarının yerine para karşılığı 8 kez Covid-19 aşısı olduğu ortaya çıktı. Şahıs, 9’uncu kez aşı olmaya gittiği sırada yakayı ele verdi. 8 kez aşı olan kişi ile aşı olması için para verdiği kişilerin 5 yıla kadar hapis ve 800 bin avroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilecekleri belirtildi. 

Belçika’nın Charleroi kentinde bir şahsın, para karşılığı aşı karşıtlarının yerine Covid-19 aşısı olduğu ortaya çıktı. 

8 KEZ AŞI OLDU, 9'UNCUDA YAKALANDI 
Belçika basınında yer alan haberlerde, adamın aşı merkezine kendisine ait olmayan bir kimlik kartıyla geldiği ifade edilerek, kısa aralıklarla iki kez aşı olmaya çalıştığı ve durumun personel tarafından fark edildiği aktarıldı. Haberlerde, şu ana kadar 8 kez aşı olan 33 yaşındaki şahsın 9’uncu kez aşı olacağı sırada görevli kılığına giren polis memurları tarafından tutuklandığı bildirildi. Adamın, Covid-19 belgesini elde etmek isteyen ve aşı karşıtı olan kişilerden 100-150 avro aldığı belirtildi. 

HAPİS VE PARA CEZASI 
Adamın sağlık durumunun birden fazla doz aşı olmasına rağmen iyi olduğu belirtilen haberlerde, söz konusu adamın ve aşı olması için para veren kişilerin sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından 5 yıla kadar hapis ve 800 bin avroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilecekleri açıklandı. 

"KOMPLİKASYON İHTİMALİ OLDUKÇA KÜÇÜK GÖRÜNÜYOR" 
Adamın ve ona aşı olması için ödeme yapanların kimliği kamuoyu ile paylaşılmazken, adama ödeme yapan aşı karşıtlarının çoğunun kimliğinin tespit edildiği ifade edildi. 
Virolog Steven van Gucht ise yaptığı açıklamada, “Adamın sağlığının çok fazla aşıdan dolayı risk altında olması pek olası değil” ifadelerini kullanarak, "Ama aynı zamanda virüse karşı daha iyi korumaz. Bağışıklık sisteminizi ardarda aşı yaparak uzun yıllar uyaramazsınız” dedi. 

Ranst ayrıca, “Elbette, o kişinin nasıl tepki vereceğini görmek için kimseye gereğinden fazla enjeksiyon yapmadık. Bu kişinin yaptığı şeyin ne kadar tehlikeli olduğunu tahmin edemeyiz, ancak komplikasyon ihtimali oldukça küçük görünüyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım