SON DAKİKA

Dünya

Avrupa'da Bayraktar TB2 Üretimi!

ABD ve NATO’dan sundukları güvenlik garanti taleplerine acilen yanıt bekliyor. Andriy Yermak Türk Bayraktar TB2 SİHA’larının üretimine başladıklarını belirtti

26 Aralık 2021 16:03
Avrupa'da Bayraktar TB2 Üretimi!

Rus Ordusu yaklaşık 1 aydır Ukrayna yakınında 10 bin askerle sürdürdüğü tatbikatın bittiğini geçen hafta duyurmuştu. Belirtilen açıklamalarda bu bölgelerin Kırım, Krasnodar ve Rosdov olduğu biliniyor. Hafta içi yıl sonu toplantısı yapan Rusya lideri Putin: ”ABD ve NATO’dan sundukları güvenlik garanti taleplerine acilen yanıt beklediklerini belirtti.’’ 

Putin'den NATO'ya Sert Sözler

Putin'e yöneltilen bir soruda Ukrayna ile çatışma ihtimalini nasıl değerlendirdiği yönündeydi. Putin bu soruya:” Bu bizim tercih edeceğimiz seçenek değil, bunu istemiyoruz. Sadece bugünün değil, gelecek haftanın ve yakın geleceğin güvenlik görünümünü garanti altına almak istiyoruz" ifadelerinin ardından “NATO Soğuk Savaş döneminden bu yana art arda gelen yayılma dalgalarıyla Rusya'yı defalarca kandırdı. Bize derhal garanti vermek zorundasınız, hemen şimdi. Şimdi top onların sahasında." diye de ekledi. 

Diğer bir yandan, Ukrayna lideri Vladimir Zelensky’nin danışmanlarından biri olan Andriy Yermak Türk Bayraktar TB2 SİHA’larının üretimine başladıklarını belirtti. Bunun üzerine Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın insansız hava araçları sorumlusu Tümgeneral Aleksander Novikov ise saatte 200 kilometre hıza çıkabilen Orion saldırı drone'unun Türk üretimi Bayraktar TB2 ile ancak baş edebileceğini ileri sürdü.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım