SON DAKİKA

Spor

Beşiktaş'ta büyük değişim

Sezon sonunda tam15 futbolcusuyla sözleşmesi bitecek olan Siyah-Beyazlılar, planlamasını hazırlamaya başladı. Yönetim, ilk olarak yeni kontrat konusunda anlaşamadığı Cyle Larin ve Domagoj Vida’ya teklif gelmesi halinde satabilir. Listede yer alan isimlerden Josef de Souza ve Güven Yalçın’la sözleşme yenileyecek olan Kartal, Can Bozdoğan’nda satın alma opsiyonunu kullanacak. Batshuayi, Pjanic, Oğuzhan ve Atiba’nın durumları sezon sonunda belli olacak. Yönetim, kadro dışı konumda bulunan; Adem Lja

22 Aralık 2021 11:20
Beşiktaş'ta büyük değişim

Geçen sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda çifte şampiyonluğa ulaşan Siyah-Beyazlılar, yeni dönemde ise beklentileri karşılayamadı. Büyük umutlarla başlanan Şampiyonlar Ligi macerasına puan alamadan grup aşamalarında veda eden Kara Kartal, ligde ise peş peşe kötü sonuçlar aldı. Lider Trabzonspor ’un da istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi sonrasında Beşiktaş ’ın 17 hafta sonunda zirveyle olan puan farkı 17’ye ulaştı. Süper Lig şampiyonunun gelecek sezon Devler Ligi’ne ön elemeyle gitmesi, mevcut döviz kuru ve takımın ekonomik tablosunu göz önünde bulunduran yönetim, kadroda büyük bir yapılanmaya gitme kararı aldı.Sezon sonunda 15 futbolcusuyla kontratı bitecek olan Siyah-Beyazlılar, bu isimlerden bazılarıyla sözleşme yenileme görüşmelerine başlamıştı. Kara Kartal’dan yıllık 1 milyon 700 bin Euro kazanan Cyle Larin ile 3.5 milyon Euro’luk maaşı bulunan Domagoj Vida’yla görüşen idareciler, 2 futbolcuyla da anlaşma sağlayamadı. Bu gelişmenin ardından Beşiktaş Yönetimi’nin, devre arasında bu 2 isim için gelecek teklifleri değerlendirmeye alabileceği kaydedildi. Josef de Souza ve Güven Yalçın’la sözleşme yenileyecek olan Kara Kartal, takımdaki gelecekleri merak edilen kiralık oyuncular; Miralem Pjanic ve Michy Batshuayi için ise hamle yapmak için sezon sonunu bekleyecek.

Yeni maaş sınırı belli oldu

 

Schalke’den kiralanan Can Bozdoğan’ın 1.8 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanma kararı alan Siyah-Beyazlılar; Oğuzhan Özyakup ve Atiba Hutchinson’ın durumlarına da sezon sonunda 2 oyuncuyla yapılacak görüşme sonrasında karar verecek. Mehmet Topal ve Gökhan Töre’yle ise sözleşme yenilenmesi düşünülmüyor. Kadro dışı konumunda bulunan; Adem Ljajic, Douglas, Jeremain Lens, ve Fabrice N’Sakala için ise sezon sonunu beklemeden devre arasında yollarını ayırmaya sıcak bakan yönetim, bu konuda 4 isimle Ocak ayında masaya oturacak. Kulübe toplam maliyeti 22 milyon Euro’yu bulan 15 oyuncunun büyük bölümüyle yollarını ayıracak olan yönetim, golcü dışında yapılacak yeni takviyelerde 1 milyon Euro maaşı aşmayacak.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım