SON DAKİKA

Dünya

Dünyanın havası en kirli şehri

Avrupa Çevre Ajansı'nın açıkladığı raporla 'Dünyanın en kirli kenti' ilan edilen Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de havadaki zehirli partikül oranı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlediği üst sınır olan 25 mikrogramın 30 kat fazlası olan 750 mikrograma ulaşmış durumda.

23 Nisan 2019 19:48
Dünyanın havası en kirli şehri

Avrupa Çevre Ajansı'nın açıkladığı raporla 'Dünyanın en kirli kenti' ilan edilen Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de havadaki zehirli partikül oranı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO)belirlediği üst sınır olan 25 mikrogramın 30 kat fazlası olan 750 mikrograma ulaşmış durumda.

Kent, 20 milyon nüfusa sahip.

Dünya Sağlık Örgütü, tehlikeli ince toz zerrelerinin kronik bronşit, akciğer kanseri ve kalp hastalıklarına yol açabileceğini dikkat çekiyor.

Ülkedeki hava sorununa; trafikte seyreden araçların egzozlarından çıkan gazların, fabrikaların karbondioksit emisyonlarının, inşaat alanlarındaki ince tozların, ayrıca tarla ve çöplüklerin yakılmasının neden olduğuna dikkat çekiliyor.

 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım