SON DAKİKA

Politika

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması!

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı ile ilgili ilk açıklama geldi

22 Kasım 2021 21:16
Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Erdoğan o çok merak edilen asgari ücret zammı ile ilgili ip ucu verdi. Toplantıdan sonra konuşan Erdoğan, "Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz" dedi.

3 saat 15 dakika süren toplantıdan sona millete sesleniş konuşması gerçekleştiren Erdoğan, milyonlarca vatandaşın beklediği 2022 asgari ücret konusuna da önemli açıklamalarda bulundu. İşçi ve memurlardan örnek vererek konuşan Erdoğan; Türkiye'nin tarımsal hasıladan dünyadaki 10. sıradaki yerini daha da ileriye taşımak için çalıştıklarını ifade ederek, "Kamu işçileri, memurlarının ücretlerindeki artışlarla başlattığımız çalışanlarımızı fiyat artışına karşı koruma politikamızı asgari ücretle de sürdüreceğiz. Sosyal yardımlarımızın yelpazesini genişletiyoruz." şeklinde konuştu.

Aralık ayının ilk haftasında yapılması beklenen asgari ücret toplantıda işçi, işveren ve hükümet temsilcileri yer alacak. Öte yandan Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay "Aralık ayının ilk 10 gününde bunu oturup konuşalım işçi ne alacağını, işveren de ne vereceğini bilsin. Uzatmanın anlamı yok. İşçiyi tebessüm ettirecek rakam inşallah gelir. Bunu yaparken işveren ve işçinin üzerindeki vergi yükünü almak gerek" açıklaması yaptı. DİSK ise 2022 yılı asgari ücret önerisini net 5 bin 200 TL olarak açıkladı.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım