SON DAKİKA

Ekonomi

Fıstığın Kilosunun 120 Liraya Çıkması Bekleniyor

Siirt'te yağışlardan en büyük zararı fıstık bahçeleri gördü. Geçen yıl 70 lira olan fıstığın kilogramının bu sene 120 liraya çıkması bekleniyor.

22 Mayıs 2019 17:13
Fıstığın Kilosunun 120 Liraya Çıkması Bekleniyor

"FISTIĞIN YÜKSEK FİYATTAN SATILMASI BEKLENİYOR"

Aşırı yağışlardan dolayı fıstık ağaçlarında dökülmelerin olduğunu belirten fıstık üreticilerinden Bekir Akbey, bu sene verimde rekoltenin düşük olmasının fıstık fiyatlarına yansıyacağını söyledi. Siirtlilerin bu sene fıstığı pahalı yiyeceğini belirten Akbey, "Bu sene aşırı yağışlardan kaynaklanan zarar var. Özellikle Ramazan ayından önce yağan dolu belirli bölgelere ciddi zararlar vermiş durumda. Bu zararlar ne yazık ki çiftçiyi zor durumda bırakmıştır ve bu sene geçen yıl olduğu gibi fıstığın yüksek fiyattan satılması bekleniyor. Vatandaşlarımız bu sene Siirt fıstığını ne yazık ki pahalı yiyecekler gibi duruyor. 70 liradan yediğimiz fıstığın kilogramının 100-120 liraya çıkmasını tahmin ediyoruz" dedi.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım