SON DAKİKA

Yaşam

Geyik sürüsü, karınlarını doyurmak için askerlerin yolunu gözlüyor

Kastamonu'da, her gün Jandarma İl Komutanlığının yerleşkesine gelen geyikler, jandarma ekipleri tarafından besleniyor.

31 Aralık 2021 11:28
Geyik sürüsü, karınlarını doyurmak için askerlerin yolunu gözlüyor

Geyik sürüsü, karınlarını doyurmak için askerlerin yolunu gözlüyor.
Kastamonu'da, her gün Jandarma İl Komutanlığının yerleşkesine gelen geyikler, jandarma ekipleri tarafından besleniyor. Ekipler, yollarını bekleyen geyikleri elleri ile besliyor.
Kastamonu’da 3 yıl önce İl Jandarma Komutanlığı yerleşkesine yakın bir noktada jandarma ekipleri yaralı bir geyik buldu. Askerler tarafından koruma altına alınan ve veterinerde tedavisi yaptırılan alageyik, yeniden doğaya salındı. Jandarma ekipleri, alageyiğin doğaya salındığı noktaya aç kalmaması için yiyecek de bıraktı. Askerler tarafından, tedavi edilip doğaya salınan geyik ormanlık alandan her gün İl Jandarma Komutanlığının sınırına kadar gelmeye başladı.
İlk zamanlarda tek geyik gelirken, şimdi yaklaşık 15 geyik Jandarma Komutanlığının sınırına geliyor. Askerlerin üniformalarına, araçlarının seslerine ve kornalarına alışan alageyik sürüsüne ekipler ise gözü gibi bakıyor. Geyikleri elleriyle besleyen jandarma ekipleri, aç kalmaması için her gün aynı saatte aynı noktaya yem bırakıyor

Yorumlar (1)

  • İSİMSİZ

    Hay maşallah, çok tatlı hayvanlar şu yaban geyikleri. Çiftliklerde yetiştirilip etininde yenebilmesi güzel olurdu. Avcılık yapanlarında bahanesi kalmaz böylece.

    7.02.2022 14:40
  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım