SON DAKİKA

Teknoloji

Google şokta: Çalışanı Pixel Watch prototipini restoranda unuttu!

Geçtiğimiz Cuma günü Google, Pixel Watch akıllı saati için ABD Patent ofisine başvuruda bulundu. Fakat bugün prototipi ortaya çıktı.

24 Nisan 2022 16:34
Google şokta: Çalışanı Pixel Watch prototipini restoranda unuttu!

Google, Pixel Watch isimli yeni akıllı saati için geçtiğimiz Cuma günü ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne Rohan kod adlı cihazı için başvuruda bulundu. Fakat bugün ilginç bir olay yaşandı. Bir şirket görevlisi, ABD’de gittiği restoranda prototip halindeki ürünü, kayışını ve kutusunu unuttu.

Bu durumu fark eden bir kişi de cihaza ait tüm görüntüleri teknoloji siteleri ve editörleri ile paylaştı. Tabii şu an için cihazın gerçek olup olmadığına dair kesin bir kanıt bulunmuyor olsa da daha önce satışa çıkan hiç bir akıllı saate benzemiyor. Üstelik geçtiğimiz günlerde sızdırılan olası etkinlik görselleriyle de örtüşüyor. Teknoloji devi Google, uzun süredir beklenen ürünü Pixel Watch için ticari marka talebi başvurusunda bulundu! İşte detaylar...

Google Pixel Watch ilk kez görüntülendi!

Geçtiğimiz günlerde Google Pixel Watch için düzenlenecek etkinlikte yer alacağı iddia edilen bazı görseller sızdırıldı. Burada aslında akıllı saatin tasarımı ve bazı özellikleri görülebiliyor olsa da resmi bir paylaşım olmadığı için yalnızca bir iddia niteliğindeydi.

Fakat bugün ABD’de restoranda yemeğini yedikten sonra masada Google Pixel Watch, kayışları ve kutusunun unutulmasıyla birlikte sızıntıların doğrulandığını söyleyebiliriz. Zira tasarımı, kayışları ve bağlantı noktaları birebir aynı.

Tabii ilk başta sızdırılan görsellerden cihazın boyutunu ve kalınlığını anlamak oldukça zordu. Fakat kanlı canlı görüntülendikten sonra artık ne beklememiz gerektiğini biliyoruz. Akıllı saatin yazılımı Wear OS 3 olacak. İşlemci tarafında ise Snapdragon yerine Samsung ile anlaşılarak Exynos yongası kullanılacak.

Saate baktığımızda oldukça kompakt bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Sağ tarafında geleneksel bir kurma kolu ve hemen yanlarında dijital saatlerden alışageldiğimiz iki adet düğme bulunuyor. Ayrıca tamamen çerçevesiz ekranı da 2.5D cam ile korunuyor. Yani genel olarak oval hatlara sahip bir cihaz diyebiliriz.

Buna ek olarak saatin Apple Watch benzeri bir kayış yapısı olduğu anlaşılıyor. Kayışlardan birinin bağlantı kısmında şarj bağlantı noktası için pinler olduğu görülüyor. Bu sebeple cihazda kablosuz şarj desteği olmayabileceği söyleniyor. Fakat bu kısım olası başka aparatlar için de geliştirilmiş olabilir.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım