SON DAKİKA

Teknoloji

Hava temizleyen otobüs dönemi başlıyor!

Havanın kirliliğine çözüm üretmek isteyen bir otobüs şirketi, İngiltere’nin Southampton bölgesinde hava temizleyen otobüs projesini hayata geçirdi.

23 Haziran 2019 14:33
Hava temizleyen otobüs dönemi başlıyor!

2018 yılının eylül ayında deneme sürüşü başlayan otobüs, sıradan otobüslerden çok da farklı bir görüntüye sahip değil. Pilot bölge olarak seçilen Southampton bölgesi, hava kirliliği seviyesi ile dikkat çekiyor. Bölgedeki hava kirliliği, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen sınırların çok daha üstünde. Bu nedenle 2018 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan raporda yer almıştı.

Otobüslerde bulunan hava filtreleri, yolcu taşımacılığı sırasında havanın temizlenmesine katkıda bulunuyor. 100 günlük test süresi boyunca yalnız tek bir otobüs ile havayı, tenis topu büyüklüğüne eş değer partikülden temizledi. Test sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından filtre sayısı ve filtreli otobüs sayısı da hızla artırılacak. Bölgedeki hava, bir yıl içerisinde 2,500 hava temizleyen otobüsle birlikte yaklaşık 590 kg partikülden arındırılacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, hava kirliliği konusunda oldukça etkili bir çözüm gibi gözüken bu otobüslerin Manchester, Oxford, Brighton & Hove, Newcastle, Norwich ve Durham bölgelerinde de kullanılacağı belirtildi.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım