SON DAKİKA

Spor

Hector Cuper: Türkiye dünyanın en iyi 30 takımından biri

A Milli Takımımızın 2-0 yendiği Özbekistan'ın Teknik Direktörü Hector Cuper mücadeleyi değerlendirdi. Cuper, ''Türkiye'nin güçlü bir takım olduğunu biliyorduk ancak Fransa karşısında zor bir maç onları bekliyor.'' dedi.

3 Haziran 2019 12:28
Hector Cuper: Türkiye dünyanın en iyi 30 takımından biri

Özbekistan Milli Takımı Teknik Direktörü Hector Cuper, Türkiye'nin güçlü bir takım olduğunu, Dünya Şampiyonu Fransa'ya karşı oynamanın kolay olmayacağını belirterek, "O maça çok iyi hazırlanmanız lazım. Beklentinin yüksek olması benim için şaşırtıcı olmaz" dedi.

Özbekistan Milli Takımı, Alanya'da karşılaştığı hazırlık maçında A Milli Futbol Takımı'na 2-0 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cuper, kendileri açısından iyi bir maç olduğunu söyledi.

Türkiye'nin FIFA sıralamasında ilk 30 içinde olduğunu aktaran Cuper, "Türkiye güçlü bir takımdı ve bunun bilincindeydik. Olabildiğince en yüksek seviyede mücadele etmeye çalıştık. Bazı noktalarda iyi işler yaptık. Beni en çok üzen takımım adına duran toptan gol yedik. Atak hızlı şekilde gelişti, bu konuda iyi çalışmalıyız. Bunlar mücadele gerektiren maçlar, iyi takımlara karşı oynadığınız zaman kendinizi daha iyi görebiliyorsunuz. Bizim için verimli bir maç oldu. Skordan memnun değilim takımım açısından" diye konuştu.

"BASKIYI KIRMALIYIZ"

Oyuncularının iyi mücadele ettiğini dile getiren Cuper, "Yeni oyunculara zaman vermemiz gerekir. Türkiye'ye karşı oynarken baskıyı kırmamız gerekirdi. Bazen iyi başlayıp sonuçlandıramadığımız pozisyonlar oldu. Bunlar daha da iyileşecek. Baskıyı kırıp ileride pozisyonlar bulmalıyız" diye konuştu.

"FRANSA MAÇI KOLAY DEĞİL"

Türkiye'nin Fransa maçını değerlendirmesi istenen Cuper, "Böyle maçlar öncesinde beklentilerin olması gerekir. Dünya Şampiyonuna karşı oynamak kolay iş değil. Her maça beklentiyle başladığınız zaman iyi hazırlanabilirsiniz. Maç içinde değişkenler olabilir. Türkiye açısından kolay olmayacaktır. Türkiye topa sahip olan, iyi pres yapan takım, gün geçtikçe ilerleyecektir. İyi çalıştıkları zaman beklenti içinde olmanız doğal. O maça çok iyi hazırlanmanız lazım. Beklentinin yüksek olması benim için şaşırtıcı olmaz" ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım