SON DAKİKA

Ulusal Haber

Hem Valilik Hem Belediye'den Kar Uyarısı

İstanbul'da bu saat aralığına dikkat! Hem İmamoğlu hem Vali Yerlikaya'dan kar uyarısı geldi

19 Mart 2022 17:06
Hem Valilik Hem Belediye'den Kar Uyarısı

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışıyla ilgili uyarılarda bulunan ve tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün kar yağışının en yoğun yaşanacağı gün. İBB olarak sahadayız" ifadelerini kullandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da kent genelinde bugün saat 12.00-24.00 arasında yoğun kar yağışı olacağını duyurdu.

İstanbul'da cuma günü başlayan kar yağışı etkisini artırıyor. Günler öncesinden yapılan uyarılarla birlikte başlayan kar yağışı, kenti adeta beyaza bürüdü. İstanbullulara yapılan uyarılara bir yenisi de bugün eklendi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı İmamoğlu, en yoğun kar yağışının bugün yaşanacağını belirterek uyarılarda bulundu.

 

İMAMOĞLU: KAR YAĞIŞININ EN YOĞUN YAŞANACAĞI GÜN

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) açıklamalarda bulundu. Twitter'dan canlı yayını paylaşan İmamoğlu, "Bugün kar yağışının en yoğun yaşanacağı gün. İBB olarak sahadayız" notunu düştü.

"ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN" UYARISI

Kar yağışının ağırlıklı olarak kentin batı bölgelerindeki ilçelerde etkili olduğunu belirten İmamoğlu, vatandaşlara, zaruri haller dışında trafiğe çıkmamaları, toplu ulaşımı tercih etmeleri ve tedbiri elden bırakmamaları çağrısını yineledi. Metro seferlerini gece 02.00'ye kadar devam ettiğini aktaran İmamoğlu, metrobüsün de 24 saat esasına bağlı olarak hizmetini sürdüreceğini kaydetti. İETT'nin gerekli hallerde ek seferler düzenleyeceğini paylaşan İmamoğlu, Şehir Hatları'nda da herhangi bir sıkıntılı durumun olmadığını ifade etti. Olası trafik sıkışıklığında vatandaşlara ve çalışanlara ulaştırılmak üzere 100 bin kumanya ve 54 bin mobil malzeme hazırlıkları olduğunun altını çizen İmamoğlu, İBB'nin tuz stoklarının da yeterli olduğunu aktardı.

BİR UYARI DA VALİ YERLİKAYA'DAN GELDİ

İmamoğlu'nun ardından bir uyarı da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. Kent genelinde 12.00-24.00 saatleri arasında kuzey kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli kar yağışlarının beklendiğini belirten Yerlikaya, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kentte gün içerisinde beklenen kar yağışıyla ilgili bilgi verdi. Vali Yerlikaya, "Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün bu sabah 10.30'daki verilerine göre, İstanbul genelinde bugün saat 12.00-24.00 arası kuzey kesimleri yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Lütfen dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım