SON DAKİKA

Gündem

İmamoğlu, Soylu'ya sert çıktı: ''Trol gibi davranma''

İmamoğlu, Soylu'nun ''Gazetecilere para veriyor'' iddiasına sert çıktı: Trol gibi davranma, bakanlık yap

13 Ocak 2022 17:09
İmamoğlu, Soylu'ya sert çıktı: ''Trol gibi davranma''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süleyman Soylu'nun dün akşam ortaya koyduğu "Bazı gazetecilere her ay 15 bin lira maaş, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz." iddialarına yanıt verdi. İmamoğlu, "Trol gibi davranmasın sayın Bakan, bakanlık yapsın. İçişleri Bakanlığı'nı yapsın. Yapamıyorsa da gereğini yetkili makam yapsın diye diliyorum, istiyorum." dedi.

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun dün akşam katıldığı bir canlı yayında sarf ettiği, "İbb diyor ki 'Adli sicil kaydı istedik temiz' Ben İçişleri Bakanıyım neyin temiz olduğunu biliyorum. Bazı gazetecilere her ay 15 bin lira maaş, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz. Hukuka uymayan bir durum varsa müdahaleyle mükellefiz" sözlerine de yanıt verdi.

"TROL GİBİ DAVRANMASIN, BAKANLIK YAPSIN"

Anka'ya konuşan İBB Başkanı, "Onun için bütün bu yalan ifadelerin üstüne bir de efendim 'Gazetecilere maaş veren, 30 bin lira, 40 bin lira'… Sayın Bakan'ın inandırıcılığını toplum şöyle sorgulasın: Ne dedi sayın Bakan? Bir televizyonda '10 bin dolar maaş alan milletvekili' dedi. Bu konuda ne dedi? 'Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım' dedi. Ne kadar geçti üstüne? Herhalde 7-8 ay geçti.

Televizyondaki muhabbette o gazeteci niye bunu sormadı ona? 'Yahu siz daha önce de 10 bin dolar bir milletvekili maaş almıştı' dediniz. 'Niye gidip bunun başvurusunda bulunmadınız? Bunun hesabını sormadınız. Şimdi siz bunu söylüyorsunuz.' Gazetecilik rolü üstlendim, kusura bakmayın. 'Şimdi siz bunu söylüyorsunuz. Biz nasıl inandıracağız milleti? Şimdi de diyorsunuz ki '20 bin lira, 30 bin lira gazeteciler maaş alıyor.' Trol gibi davranmasın sayın Bakan, bakanlık yapsın. İçişleri Bakanlığı'nı yapsın. Yapamıyorsa da gereğini yetkili makam yapsın diye diliyorum, istiyorum." dedi.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım