SON DAKİKA

Güncel

İstanbul'da beklenen yağış başladı, trafik durma noktasına geldi!

İstanbul’da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarılarının ardından beklenen yağış başladı. İstanbul’da etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Şiddetli yağış nedeniyle yollar su altında kaldı. Eminönü’nde trafik durma noktasına gelirken D-100’de yer yer ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Meteoroloji’den de şiddetli yağış ile ilgili uyarı geldi.

8 Ekim 2019 10:24
İstanbul'da beklenen yağış başladı, trafik durma noktasına geldi!

İstanbul’da beklenen yağmur etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji’nin yağış uyarılarının ardından öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış etkisini göstermeye başladı.

Trafikte sürücüler yavaş ilerlerken hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar da yağmurdan korunmak için iş yerlerinin saçak altlarına sığındı. Uyarıları dikkate alıp hazırlıklı olan bazı vatandaşlar ise şemsiyeleriyle yağmurdan korundu.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji’den yapılan uyarıda şöyle denildi:

Son radar verileri ve tahminlere göre; İstanbul’un Avrupa Yakası’nda halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde kuvvetli (15-40 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul Valiliği de İstanbul genelinde beklenilen sağanak yağış ve fırtınanın yol açabileceği olumsuz durumlar için vatandaşları geçtiğimiz günlerde uyarmıştı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken toplu ulaşım araçlarının bekleme noktalarında sabahın ilk saatleri itibariyle yoğunluk oluştu. Sağanak yağışın gün içerisinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

YOĞUN YAĞIŞ TRAFİĞİ FELÇ ETTİ

İstanbul'da etkili olan yağış ulaşımı aksattı.

Kent genelinde gece saatlerinde başlayan sağanak devam ediyor. Yağış nedeniyle İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarındaki birçok noktada trafik kazaları meydana geldi.

Kazalar ve yağış nedeniyle bazı yollarda trafik durma noktasına geldi. İBB trafik verilerine göre, saat 08.25 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 72 olarak kaydedilirken, saat 09.30 sıralarında trafik yoğunluğu yüzde 65 oldu.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım