SON DAKİKA

Seçim

Kılıçdaroğlu'nun Yavaş Adaylığına Neden Sıcak Bakmadığı Ortaya Çıktı

2023 Seçimleri için Millet İttifakının adayları büyük merak konusu, Kılıçdaroğlu Masur Yavaş'ın adaylığına neden sıcak bakmadığı ortaya çıktı

26 Aralık 2021 12:58
Kılıçdaroğlu'nun Yavaş Adaylığına Neden Sıcak Bakmadığı Ortaya Çıktı

Merakla beklenen 2023 seçimleri için gözler tarafların adaylarında. Millet İttifakı'nın 2023 seçimleri için Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki tartışmalar devam ederken, güçlü isimlerden Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu adaylıklarına Kılıçdaroğlu'nun sıcak bakmadığı ortaya çıktı. 

Anketlerde Birinci Çıkıyordu

Bugüne kadar çeşitli anket şirketlerinin halkın nabzını tutarak elde ettiği verilere göre kimi aday olarak görmek istiyorsunuz? benzeri verilen sorulara genellikle Mansur Yavaş'ın birinci çıktığı bildirildi. Buna karşın Kılıçdaroğlu yaptığı bir açıklamada 'İstanbul ve Ankara'nın yönetimlerinin bırakılmasının seçmene anlatılmayacağı, bu nedenle de belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmadığını' belirtti.

Seçimler 2023'te

Ekonomide yaşanan dalgalı kurlardan ve alım gücünün düşmesinden kaynaklı muhalefetin erken seçim ısrarlarına karşı Ak Parti kanadı defaatle seçimlerin 2023'de olacağını belirtiyor. Ankara'daki başarılı çalışmalarından dolayı Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasında ısrarla baskı yapılırken Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'a konuşan CHP lideri, "Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu'nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara'nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız" dedi.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım