SON DAKİKA

Teknoloji

Kripto Paralar ile İlgili İlk Ceza Geldi

Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) tespit ettiği bazı ihlallerden dolayı BN Teknoloji Şirketi'ne (Binance) ceza kesti: İşte Detaylar

25 Aralık 2021 12:23
Kripto Paralar ile İlgili İlk Ceza Geldi

Kripto paranın geleceği her geçen gün tartışma konusu iken bu alanda yapılacak düzenlemeler her geçen gün merakla bekleniyor. Bu sürede Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) tespit ettiği ihlaller neticesinde Türkiye'de büyük bir pazar ağına sahip kripto para şirketi olan BN Teknoloji Şirketi - Binance'a para cezası kesti. Söz konusu ceza bu alanla ilgili 'ilk cezai müeyyide' olma niteliği taşımakta. 

İlk cezai müeyyide özelliğini taşıyan kararın boyutu 8 milyon lira. Sadece Binance ile sınırlı kalmayarak 1 Mayıs itibari ile Kripto para sağlayıcıları Resmi Gazete 'de yayımlanan karar ile MASAK yükümlülükleri arasına girmiş ve bu kapsamda MASAK, internet sitesinden kripto hizmet sağlayıcılara ilişkin rehber yayımlamıştı. 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım