SON DAKİKA

Gündem

LPG oto gaza zam geldi!

Dolar kurundaki yükseliş ile birlikte akaryakıta üst üste zam geliyor

15 Kasım 2021 17:59
LPG oto gaza zam geldi!

Geçtiğimiz ay LPG'ye gelen  49 kuruşluk zamdan sonra gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG oto gazın satış fiyatı 25 kuruş daha arttı. Yapılan zamdan sonra oto gaz ile benzin ve motorin arasındaki fark gittikçe azaldı. İstanbul'da benzin 8.12 liradan, motorin 8.22 liradan satılırken, LPG oto gazın litresi ise zamla birlikte 6.89 liraya yükseldi.

Piyasadaki artış akaryakıtı da etkiledi ve üst üste zamlar gelmeye başladı. LPG oto gaza 25 kuruş zam geldiğine yönelik açıklama yapan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİS):  bu gece yarısından itibaren geçerli olacak fiyat artışının  pompaya yansıyacağını duyurdu.

Öte yandan; 25 kuruşluk zammın gerçekleşmesi durumunda İstanbul'da 6,64'ten satılan oto gazın fiyatı 6,89'a yükselirken,  oto gazın litresi Ankara'da 6.67'den 6.92'ye, İzmir'de ise 6.53'ten 6.78'e çıkacak.

Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması baz alınarak hesaplanan akaryakıt fiyatları son gelen zam ile birlikte dudak uçuklattı. Bu hesaplamaya göre dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, serbesti nedeniyle  kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.


 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım