SON DAKİKA

Ulusal Haber

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'den deprem sonrası peş peşe açıklamalar yapıldı. Deprem çevre illerden de hissedildi.

9 Nisan 2022 18:05
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

Malatya'da bugün saat 17.02'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem verileriyle ilgili AFAD ve Kandilli Rasathanesi peş peşe son dakika açıklamalarda bulundu. AFAD, deprem derinliğini 6.72 km, Kandilli Rasathanesi ise 5.0 km. olarak paylaştı.

 

BAKAN KURUM: EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Kurum, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

 

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMALAR

5.2'lik deprem çevre illerde de hissedilirken Malatya Valisi Aydın Valisi Baruş, şu an için her hangi olumsuz bir durumun olmadığını söyledi. TRT Haber'e konuşan Baruş, 'Sahada araştırmalarımıza devam ediyoruz. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya yaralanma yönünde bir duyum almadık. Sadece bir mahallemizden bir evde hasar oluştuğuna yönelik jandarmadan bilgi geldi. İl merkezinde de hissedildi.' dedi.

"Vatandaşlarımız bu artçı sarsıntılardan sonra bir müddet dışarıda kalsınlar." diyen Baruş, "Bir süre bu artçı sarsıntılar olabiliyor. Valiliğimizden yapılan açıklamaları takip etsinler. Burası neticede deprem bölgesi. Vatandaşlarımızdan kesinlikle rica ediyoruz. Hasarlı evlere girmesinler." ifadelerine yer verdi.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Merkez üssü Malatya / Pütürge olan 5.2 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim beterinden korusun. Herkesin şu anda rahat olmasını, müsterih olmalarını ifade etmek istiyorum. Ekiplerimiz bölgede zaten mevcuttur. Onların ilgili mahalle muhtarlarından, yetkili isimlerden aldığı olumsuz bir bilgi ulaşmadığını söylemek istiyorum. Telefonlarımızda herhangi bir sıkışma yok, yollarda da her hangi bir olağanüstü bir durum söz konusu değil' dedi.

 

ELAZIĞ'DAKİ 6.5'LİK DEPREM PÜTÜRGE'DE ŞİDDETLİ ŞEKİLDE HİSSEDİLMİŞTİ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem Malatya'nın Pütürge ilçesinde de şiddetli şekilde hissedilmişti.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım