SON DAKİKA

Gündem

Market Zincirlerine Ceza Yağdı

Kur dalgalanmalarından dolayı denetimler arttı, vatandaş indirim beklerken zamla karşılaşınca 5 büyük market zincirine haksız zam cezası yağdı: İşte detaylar

26 Aralık 2021 10:11
Market Zincirlerine Ceza Yağdı

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıp 18 seviyelerine dayanan dolar kurunun ateşi 2021 son Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan'ın açıklamaları ile düştü. Kabineden çıkan Kur Korumalı TL Mevduat sistemi ile birlikte 11 liranın altına düşen dolar vatandaşta da indirim beklentileri oluşturdu. Kur artışı ile birlikte zamlanan ürünlerin kur düşüşü ile fiyat etiketlerinin düşmesi yerine artması nedeni ile 5 büyük market zincirine ceza yağdı.

Dalgalı kur nedeni ile marketlerde yapılan denetimlerin sıkılaştırılması ile birlikte bazı ürün gruplarında etiket değişmez iken bazılarında ise %20'leri aşan haksız zamlar tespit eden Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Bim, A101, Şok, CarrefourSA ve Metro market zincirlerine idari para cezası verdi. Beyaz / Kırmızı et ve peynir ürünlerinde alış maliyetlerinde herhangi bir zam olmamasına rağmen marketlerin bu ürünlere haksız yere zam yaptığı öğrenildi. 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım