SON DAKİKA

Teknoloji

NASA Ay’da ülke kurmak için harekete geçti!

NASA, astronotlarını ay yüzeyine göndermek üzere çalışmalara başladığını açıkladı

18 Mayıs 2019 17:30
NASA Ay’da ülke kurmak için harekete geçti!

SpaceX ve Blue Origin gibi dev şirketlerle iş birliği yapacak olan uzay ajansı, bu şirketlere önümüzdeki 6 ay boyunca toplamda 45.5 milyon dolar ödeme yapacak. Anlaşılana göre, NASA ay ülkesi için yaptığı hazırlıkları hızlandırdı.

NASA ay ülkesi için hazırlıklara başladı!

Geçit Yolu (Gateway) adı verilen ve astronotu taşıyacak olan transfer aracı, astronotları ay yüzeyinde istedikleri bölgeye taşıyabilecek. Ayrıca bu sistemde yakıtın bitme ihtimaline karşın bazı önlemler alınacak.

Henüz çok fazla detayı belli olmayan bu transfer aracı üzerine çalışacak şirketlerden bir kısmı, projede baştan sona yer alırken bir kısmı, yalnızca birkaç konuda destek olacak. Bilinenlere göre SpaceX, iniş teknolojileri ve aracı üzerine çalışıyor. Blue Origin ise transfer aracı prototipi üzerine yoğunlaşmış durumda.

NASA birkaç gün önce yaptığı açıklamalara göre 2024 yılında aya götüreceği kadın bütçesine 2020 yılının mali bütçesinden, 1.6 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Böylece 10.7 milyar dolarlık bütçeyi biraz daha artırdı. Bu durum NASA’nın ay konusundaki ciddiyetini gösteriyor.

Amerikan astronotlar, 5 yıl içinde ayın güney kutbuna taşınmayı planlıyorlar. Bu gerçekleştikten sonraki hedefler ise, 2028 yılına kadar ayda insanın varlığını resmen oluşturmak gözüküyor.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım