SON DAKİKA

Dünya

Papua Yeni Gine'de 7.5'lik deprem sarstı! Tsunami alarmı verildi

Papua Yeni Gine'de meydana gelen sarsıntının merkez üssü, Kokopo kentine yalnızca 45 kilometre mesafede. USGS'nin yayınladığı haritaya göre, çok geniş bir alanın depremi hissettiği görülüyor.

14 Mayıs 2019 17:29
Papua Yeni Gine'de 7.5'lik deprem sarstı! Tsunami alarmı verildi

Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Papua Yeni Gine'de 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının merkez üssü, Kokopo kentine yalnızca 45 kilometre uzaklıkta.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, deprem yerin 10 kilometre altında yerel saatle 22.58'de gerçekleşti.

Merkez üsse yakın noktada 40 dakika sonra 5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha yaşandı.

USGS'nin yayınladığı haritaya göre, çok geniş bir alanın depremi hissettiği görülüyor. Solomon Adaları'ndaki bazı yerleşimler de sallandı.

Depremin hemen ardından tsunami alarmı verildi. Alarm, Solomon Adaları'nı da kapsıyor.

Papua Yeni Gine, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üzerinde yer alıyor. Dünyada en fazla depremin meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Ülkede geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem en az 100 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım