SON DAKİKA

Teknoloji

Scania'nın Kabinsiz Otonom Kamyonu: Scania AXL

İsveç menşeili ağır araç üreticisi Scania, İnsan gücünü sıfıra indiren yeni konseptini tanıttı. Scania'nın yeni kamyonu herhangi bir şoförü barındırmıyor ve tamamen otonom.

27 Eylül 2019 11:19
Scania'nın Kabinsiz Otonom Kamyonu: Scania AXL

Scania’nın yeni konsepti Scania AXL, madenler ve inşaat sahaları gibi büyük yerlerde çalışmak için tasarlanmış kabini olmayan bir kamyon. Scania’nın kabini kaldırabilme cesareti de kamyonun çalışacağı yerlerden geliyor. Maden ve inşaat sahaları, birçok değişken barındıran normal yollardan çok daha güvenli bir yer.

Konsept kamyon, diğer ağır iş yüküne sahip kamyonlar gibi dizel motora sahip. Ancak Scania, kamyondan meydana gelen emisyonu azaltmak için biyoyakıt kullanıyor. Scania tarafından gelen açıklamaya göre bu konsept, yepyeni teknolojik mecralara yol açacak ve gelişmeyi de hızlandıracak.

Kabinsiz kamyon üreten tek şirket Scania değil. Hatta Scania İsviçre’de bile tek değil. Einride isimli bir girişim şirketi kabinsiz bir kamyonu üretime sokmayı planlarken Volvo da kendi kabinsiz kamyonunu tanıtmıştı.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım