SON DAKİKA

Teknoloji

Sony'nin en yeni akıllı telefonunun kamera sensörü iki kat daha fazla ışık topluyor

Sony, ışık toplama kapasitesini ikiye katlamak için iki katmanlı transistör pikselleri kullanan yeni bir tür yığınlanmış CMOS sensörünü tanıttı.

17 Aralık 2021 17:00
Sony'nin en yeni akıllı telefonunun kamera sensörü iki kat daha fazla ışık topluyor

Sony, ışık toplama kapasitesini ikiye katlamak için "iki katmanlı transistör pikselleri" kullanan yeni bir tür yığınlanmış CMOS sensörünü tanıttı. Sony, hızlı belleği ve diğer elektroniği doğrudan sensörün altına yerleştiren yığılmış sensörlere öncülük ederek, kameralarda ve akıllı telefonlarda daha yüksek okuma hızlarına ve dolayısıyla hızlı seri çekime ve azaltılmış deklanşöre (jello efekti) izin veriyor. Bu son sensörde de benzer bir fikir kullanıyor ancak piksel transistörlerini, fotodiyot katmanının altındaki ayrı bir alt tabakaya yerleştiriyor. Sony, teknolojinin daha yüksek kaliteli akıllı telefon fotoğrafçılığına izin vereceğini özellikle belirtti. Işık toplama kapasitesinin iki katı olmasıyla, nispeten küçük, yüksek megapiksel sensörlerde bile çok daha gelişmiş ışık hassasiyetine izin verecektir. Sony, bu teknolojinin akıllı telefonlara veya kameralara ne zaman geleceğini henüz açıklamadı ancak hem büyük hem de küçük sensörler için tasarımı daha da geliştirmeyi planlıyor. 
 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım