SON DAKİKA

Genel

Teröristlere ait mağaradan çıkanlar, NATO üyeliği için Türkiye'yi ikna etmeye gelen İsveç heyetini zora sokacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teröre destek vermeleri sebebiyle İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmasının ardından dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. İsveç heyeti NATO durumunu konuşmak için bugün Ankara'ya gelirken, MSB teröristlere ait mağaralarda İsveç yapımı tanksavar ele geçirildiğini duyurdu.

25 Mayıs 2022 18:48
Teröristlere ait mağaradan çıkanlar, NATO üyeliği için Türkiye'yi ikna etmeye gelen İsveç heyetini zora sokacak

Finlandiya ve İsveç, geçtiğimiz günlerde NATO'ya üye olmak için resmi başvuru yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu üyelik adımına, iki ülkenin terör örgütlerine destek vermeleri sebebiyle karşı çıkmıştı. Finlandiya ve İsveç ise durum değerlendirmesi yapmak için birer heyetlerini bugün Ankara'ya gönderdi.

 

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı silah çıktı

5 ŞEHİDİN ARDINDAN MAĞARALAR DİDİK DİDİK EDİLİYOR

Bu konudaki gelişmeler yakından takip edilirken Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklama dikkat çekti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; teröristlerin dün 5 askeri şehit ettiği hain saldırı sonrasında Pençe-Kilit bölgesindeki operasyonlar zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen artarak devam ediyor. Sıkıştırıldıkları mağarada 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren bir grup teröristi etkisiz hale getiren komandolar, bölgede başka mağaraları da tespit etti.

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı silah çıktı

İSVEÇ YAPIMI TANKSAVAR ELE GEÇİRİLDİ

Alınan güvenlik önlemlerinin ardından teröristlerin tek tek inlerine giren Mehmetçik, mağaralarda teröristlerin saldırılarda kullandıkları çok sayıda mühimmat ve silahlarla bazı araç-gereçler ele geçirdi. Öte yandan mağaralarda televizyonlar, uydu alıcıları, ısıtıcılar, jeneratörler, yaşam malzemeleri de bulundu. Odalara bölünen mağaralardan birinin çok katlı olduğu, merdivenle alt katlara erişimin sağlandığı, bu mağaranın örgütün sözde yöneticileri tarafından kullanıldığının değerlendirildiği belirtildi. Mağaralarda çeşitli çapta silah ve mühimmat ele geçirilirken bunların arasında İsveç yapımı AT-4 tanksavarlar da dikkat çekti.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım