SON DAKİKA

Eğitim

Üniversite öğrencileri için KYK burs başvuruları başladı

2021-2022 KYK burs başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

5 Kasım 2021 15:44
Üniversite öğrencileri için KYK burs başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre öğrenim kredisi ve devlet bursu almak isteyen öğrenciler “https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu” adresi üzerinden online olarak başvuru yapabilecekler.  TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, bilgilerinizi doğru şekilde girmeniz gerekecek.

KYK bursunda, gazi ve şehit çocukları, sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, lise ve dengi öğrenimini tamamlayanlar, lise eğitimlerini yetiştirme yurdunda tamamlayanlar ve amatör milli sporcu olan öğrenciler öncelikli olarak değerlendirilecektir. 

Ayrıca burslar geri ödemesiz olurken, krediler geri ödemeli olarak veriliyor. Öte yandan burs kazanan bir öğrenci yıl içerisinde dönem tekrarı yaparsa bursu krediye dönüşebilir.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım