SON DAKİKA

Yaşam Alanlarına Girmek İsteyen Şirketleri, Ölümle Tehdit Ettiler!

Ekvador'da yaşayan Waorani halkı, ormanlarına girmeyi planlayan çok uluslu petrol şirketlerini, av tüfeği ve mızraklarla vurmaya yemin etti.

29 Nisan 2019 12:14
1 Ekvador'da yaşayan Waorani halkı, hükümetin Amazon ormanlarında değerlendirmeyi planladığı verimli araziler için harekete geçti.

Ekvador'da yaşayan Waorani halkı, hükümetin Amazon ormanlarında değerlendirmeyi planladığı verimli araziler için harekete geçti.

2 Topraklarını, kanlarının son damlasına kadar koruyacağını söyleyen Waoraniler, ormanlarına girmeyi planlayan petrol şirketlerini, av tüfeği ve mızraklarla vuracağına yemin etti.

Topraklarını, kanlarının son damlasına kadar koruyacağını söyleyen Waoraniler, ormanlarına girmeyi planlayan petrol şirketlerini, av tüfeği ve mızraklarla vuracağına yemin etti.

3 Yaşam alanlarını, tıpkı ataları gibi savaşarak koruyacağını söyleyen halk, konuyu Ekvador mahkemesine kadar götürdü.

Yaşam alanlarını, tıpkı ataları gibi savaşarak koruyacağını söyleyen halk, konuyu Ekvador mahkemesine kadar götürdü.

4 Bir eyalet yargıcı, hükümetin ilerleyişini engelleyen ve yasal zorunluğuna karşı gelen kabile halkının tutuklanması gerektiğini belirtti.

Bir eyalet yargıcı, hükümetin ilerleyişini engelleyen ve yasal zorunluğuna karşı gelen kabile halkının tutuklanması gerektiğini belirtti.

5 Ancak Amazon kabileleri, vatanlarını yok etmek isteyen istilacıları, mızraklar ve zehirli tüfeklerle vurmaya bir hayli kararlı...

Ancak Amazon kabileleri, vatanlarını yok etmek isteyen istilacıları, mızraklar ve zehirli tüfeklerle vurmaya bir hayli kararlı...

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım