SON DAKİKA

Güncel

18. İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali Sonuçlandı

18. İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivalinde Samtal Yiyecek İçecek Hizmetleri öğrencilerinin muazzam başarısı adından söz ettirdi.

24 Aralık 2021 23:05
18. İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali Sonuçlandı

Geçtiğimiz günlerde başlayan Festival ve Fuarda Gastronomi sektörünün kalbi 51 ülkenin Aşçılık Milli Takımları ile İstanbul’da attı. Türkiye'nin en büyük gastronomi festivalinde aynı zamanda yarışma da yapıldı. Yarışmanın sonuçları ise adeta nefes kesiciydi. İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali her yıl Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından "Önce Ağız Tadı" temasıyla düzenlenmekte. 

Yılın En İyi Lisesi Kategorisi Ekip Yarışmasında Şampiyon: Şehit Salih Alışkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Samtal)

18. İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali yılın En İyi Lisesi kategorisi ekip yarışmasında Samtal Yiyecek İçecek Hizmetleri öğrencilerinden Bengisu Çağla Akyürek, Esra Taysı ve Ecem Opak 1. olarak Altın madalyayı ve kategorinin kupasını almaya hak kazandı. Ekibin danışman öğretmenleri Mert Doğukan Ural ve Öznur Yapıcı; başarının gurur verici olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz 21 Aralık'ta organizasyon hakkında bilgi veren SHK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sevda Korkmaz “Öncelikle bu festival dünya gıda sektörünün buluşma noktası olacak. Programımıza 51 ülkeden aşçılık milli takımları, 150 dünya çapında Uluslararası jüri üyeleri katılım sağlayacak. Türkiye’nin en büyük gastronomi festivali olma özelliği taşıyan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 2015 yılında Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından ‘’Kıtalar Arası En Büyük Gastronomi Festivali’’ (Continental) unvanını kazandı. 

4 gün sürecek olan organizasyon kapsamında paneller, konferanslar, girişimciler alanı, Dünya Şefler Birliği WACS ile yarışmalar, yemek şovları, kısacası tüm etkinlikleriyle gıda sektörünün hem ekonomik hem de renkli yönünü, farklı endüstri uzmanları ile ele almayı hedefliyoruz.  TAŞFED ile gerçekleştireceğimiz organizasyon ve projeler sektöre damga vuracak” dedi.

 

 

Yorumlar (1)

  • ASLI YİLMAZ

    Gençleri ve öğretmenlerini tebrik ederim.

    24.12.2021 23:49
  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım