SON DAKİKA

Sağlık

Kilonuzu korumada etkili 4 önemli madde!

Yeterli ve dengeli beslenmeyle sağlıklı bir şekilde kilo verdiniz sonunda ideal kilonuza kavuştunuz. Peki bu ideal kilonuzu uzun vadede nasıl koruyacaksınız?

24 Aralık 2021 12:27
Kilonuzu korumada etkili 4 önemli madde!

Kilonuzu korumada etkili 4 önemli madde!

Yeterli ve dengeli beslenmeyle sağlıklı bir şekilde kilo verdiniz sonunda ideal kilonuza kavuştunuz. Peki bu ideal kilonuzu uzun vadede nasıl koruyacaksınız? Cevaba buyurun bakalım…

1)Dengeleme

Dengeleme kilo koruma döneminde en önemli kuraldır. Bir öğünde veya günde yemeği biraz fazla kaçırduysanız ertesi öğünü veya günü hafif yiyeceklerle geçirerek dengeleyebilirsiniz. En önemli hata olan “battı balık yan gider” düşüncesinde olmadan dengeleme yolunu tercih ettiğinizde kilonuzu uzun yıllar koruyabilirsiniz.

2) Porsiyon Kontrolü

Yediğiniz yiyecekler sağlıklı veya düşük kalorili de olsa öğünlerinizde porsiyon kontrolü sağlamazsanız verdiğiniz kiloları geri almak kaçınılmaz olacaktır. Pizza mı yemek istiyorsunuz o zaman arkadaşlarınızla bölüşerek yemeyi deneyebilirsiniz veya büyük bir tabak makarna yerine yanına salata alarak porsiyonu küçültebilirsiniz. Ayrıca küçük tabak, çatal kullanmak ve yavaş yemek de porsiyon kontrolünüzü kolaylaştıracaktır.

3)Tüketim Sıklığı

Tatlı, fast food, yüksek kalorili besinleri ne kadar sıklıkla yediğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer bu besinler sıkça tükettiğinizi fark ediyorsanız, tüketim sıklığını azaltıp yerine farklı sağlıklı alternatifler koymalısınız.

4) Uyku

Günlük 7 saatlik uyku iştah kontrolünün temelidir. Çünkü vücut uykusuz kaldığında, vücutta iştahı bastırmakta görevli leptin hormonu daha az miktarda, açlık sinyalini arttıran ghrelin hormonu daha fazla miktarda salgılanır. Bu da iştah kontrolünüzün azalmasına ve eski kilonuza geri dönmeyi kolaylaştırabilir.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım