SON DAKİKA

Spor

Konferans Finallerin İlk Finalisti Milwaukee Bucks

NBA’de dün gece Doğu Konferansı finalinin ilk ekibi belli oldu: Boston Celtics’i beş maç sonunda evine yollayan Milwaukee Bucks, Giannis Antetokounmpo önderliğinde tarihi bileti kaptı.

9 Mayıs 2019 11:53
" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Giannis Antetokounmpo ve Milwaukee Bucks, Boston Celtics‘ten bu playoff’un ilk yenilgisini aldıktan sonra başka bir seviyeye çıktı ve şimdi Doğu Konferansı finalindeler.

Kyrie Irving liderliğindeki Celtics rakibinin temposuna kazandığı tek maçın ardından hiçbir mücadelede ayak uyduramadı ve beşinci maç sonunda 4-1’le mağlup olarak 2018-19 sezonuna noktayı koydu.

Antetokounmpo rakibe son darbeyi vuran mücadelede 20 sayı, 8 ribaunt, 8 asistle oynarken Bucks, Celtics’i 116-91 yenip acımasız bir veda hazırladı.

Detroit’i ilk turda süpürdükten sonra Doğu lideri Milwaukee, Boston’a karşı ilk maçında çok zorlanıp evinde 112-90’lık skorla kaybetmiş, sezonun en kötü performanslarından birini göstermişti.

Ama Antetokounmpo’nun liderliğinde kendine gelen Bucks sonraki dört maçta Boston’a toplam 65 sayı fark atarak NBA Finali’nin dört resmi adayının ilki olmayı başardı.

Bucks dengeli bir hücum düzeniyle Celtics’in işini beşinci maçta bitirirken yedi oyuncusundan çift haneli katkı aldı. Khris Middleton 19 sayı, 8 ribaunt, Eric Bledsoe 18 sayıyla oynadı.

Milwaukee şimdi Philadelphia – Toronto serisinin galibini ve konferans finalini oynamayı bekleyecek. O seride altıncı maç öncesi Doğu ikincisi Raptors‘ın konferans üçüncüsü Sixers‘a 3-2 üstünlüğü bulunuyor.

Milwaukee yeni rakibini karşısında bulduğu ilk maçla Doğu Konferansı finalinde 2001’den bu yana ilk mücadelesine çıkmış olacak.

Celtics maç boyu Antetokounmpo’yu savunmada baskı altında tutarken Middleton, Bledsoe, Hill ve Nikola Mirotic skor gücüyle canlarını yaktı, o ekibin yüksek katkısıyla serinin beşinci maçının son dakikalarında hiç heyecan kalmadı.

Hill 16 sayıyla oynarken Mirotic 10 sayı, 11 ribaunt, Malcolm Brogdon sakatlık dönüşü kenardan geldiği maçta 10 sayı, 4 asistle katkı verdi.

Saha içinden %31 isabetle sezonun son maçını oynayan ve maçın süresi bitmeden eve gitmeye hazır gözüken Boston’da Irving 15, Tatum ve Marcus Morris 14’er sayı attı.

Karşılaşma sonrası sezon boyu izleyenlerde ve taraftarlarda hayal kırıklığı yaratan Celtics ekibinin kendisinde büyük bir hayal kırıklığı hakimdi.

Irving 6-21’yla şut attığı bir başka kötü performansı arkasında bırakırken Boston formasıyla son maçını oynadığını iddia eden ve düşünenlerin sayısı da hiç az değil.

Diğer yandan maç sonrası istikrarsız ve beklentilerin aşağısında geçen sezonun sorumluluğunu üzerine alan ilk isim Brad Stevens oldu.

Sezon başı Doğu’nun yeni şampiyonu olacağı büyük çoğunlukla iddia edilen Celtics’i rahatlıkla eleyen Bucks ise hayallerinde NBA Finali ve şampiyonluğuyla yola devam etti.

 

Konferans Finallerin İlk Finalisti Milwaukee Bucks

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım