SON DAKİKA

Dünya

Kripto Paranın Geleceği

Kripto para birimi için büyük bir yıl olan 2021 yılını geride bırakıyoruz. Sene içerisinde birçok sansasyonel haber yayıldı birçok kişi battı ya da zengin oldu.

17 Aralık 2021 11:39
Kripto Paranın Geleceği

Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek fiyatlarına ulaştığını ve büyük şirketlerden daha fazla kurumsal katılım sağladığını gördük. İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyesini de kaydetti. ABD hükümet yetkilileri ve Biden yönetimi, kripto para birimi için yeni düzenlemelere giderek artan bir ilgi gösterdi.

Kripto Para Endüstrisi

Bu arada, insanların kriptoya olan ilgisi bu yıl fırladı: Elon Musk gibi uzun vadeli yatırımcılardan normal bir çocuğa kadar herkes bu konu ile ilgileniyor bu yüzden sadece yatırımcılar arasında değil popüler kültürde de sıcak bir konu. Popüler bir kripto para borsası olan Gemini'nin küresel geliştirme başkanı Dave Abner, 2021'in birçok yönden bir "atılım" olduğunu söylüyor. “(Kripto endüstrisine) muazzam bir odaklanma ve dikkat gösteriliyor.”

kripto para endüstrisi


Her ne kadar ilgi ile karşılansa da kripto para endüstrisi henüz emekleme döneminde ve sürekli gelişiyor. Bu, her yeni Bitcoin yükselişini kolayca büyük düşüşlerle takip edebilmesinin büyük bir parçası. Uzun vadede işlerin nereye gideceğini tahmin etmek zor, ancak önümüzdeki aylarda uzmanlar, piyasayı daha iyi anlamak için düzenlemelerden kripto ödemelerinin kurumsal olarak benimsenmesine kadar temaları merakla takip ediyor.

Kripto Para Düzenlemeleri

Washington D.C.'deki ve dünyanın dört bir yanındaki kanun yapıcılar, kripto para birimini yatırımcılar için daha güvenli ve siber suçlular için daha az çekici hale getirmek için nasıl yasalar ve yönergeler oluşturacaklarını bulmaya çalışıyor. Kanada merkezli bir kripto finans şirketi olan Amber Group'un Amerika Kıtası Başkanı Jeffrey Wang, “Düzenleme muhtemelen küresel olarak kripto endüstrisindeki en büyük çıkıntılardan biri” diyor. “Açık düzenlemeyi memnuniyetle karşılarız.” şeklinde konuya odaklanıyor.

kripto para düzenlemeleri

Kripto Paralar Yasaklanıyor Mu?

Çin, Eylül ayında ülkedeki tüm kripto para işlemlerinin yasa dışı olduğunu ve Çin sınırları içindeki kripto ile ilgili faaliyetlere etkin bir şekilde fren yaptığını duyurdu. ABD'de işler daha az net. Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell kısa süre önce ABD'de kripto para birimini yasaklama niyetinde olmadığını söylerken, Güvenlik ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler sürekli olarak hem kendi ajansının hem de Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nun endüstriyi denetlemedeki rolü hakkında yorum yaptı.

kripto para yasaklanıyor mu

Gensler kısa süre önce, daha katı düzenlemeler getirilmezse yatırımcıların “büyük ihtimalle zarar göreceğini” söyleyecek kadar ileri gitti. Ayrıca, IRS, yatırımcıların vergilerini beyan ettiklerinde sanal para birimini nasıl rapor edeceklerini bilmelerini sağlamakla bariz bir ilgiye sahiptir.

Yatırımcılar için yeni düzenleme ne anlama gelebilir? 

Yakın zamanda önerilen mevzuat, IRS'nin konu kripto olduğunda vergi kaçakçılığı vakalarını bulmasını kolaylaştırabilir, ancak yatırımcılar kripto varlıklarındaki herhangi bir sermaye kazancı veya kaybının kaydını zaten tutmalıdır. Ancak yeni kurallar, yatırımcıların kripto işlemlerini düzgün bir şekilde raporlamasını da kolaylaştırabilir.

kripto para geleceği

Bir kripto vergi yazılımı şirketi olan CoinTracker.io'nun vergi stratejisi başkanı Shehan Chandrasekera, kısa süre önce NextAdvisor'a verdiği demeçte, "Bunun nedeni, yasa tasarısı geçerse borsaların yatırımcılara maliyet esaslı bilgiler içeren 1099-B vergi formları yayınlamak zorunda kalacak olması, kripto vergi dosyalama yükünü önemli ölçüde azaltacak" sözlerini kullandı.
Düzenleyici duyurular, halihazırda değişken olan piyasalarda kripto para biriminin fiyatını da etkileyebilir. Yatırım uzmanlarının herhangi bir kripto para birimi yatırımını toplam portföyünüzün %5'inden daha azında tutmanızı ve kaybetmeyi kabul etmeyeceğiniz hiçbir şeye asla yatırım yapmamanızı önermesinin nedeni piyasa oynaklığıdır.








 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım