SON DAKİKA

Ekonomi

Mağdurlar Konvoyla Kutlama Yaptı

Binali Yıldırım'ın Köprü Cezalarına Düzenleme Yapılacağını Söylemesinin Ardından, Mağdurlar Konvoyla Kutlama Yaptı

12 Mayıs 2019 10:14
Mağdurlar Konvoyla Kutlama Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçişlerle ilgili düzenleme yapılacağını söylemesinin ardından, mağdurlar Yenikapı Etkinlik alanında toplanıp müjdeli haberi konvoy yaparak kutladı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçişlere kesilen cezaların düzenlemeye alınacağını söylemesinin ardından '15 Temmuz Köprüsü Panelvan Ceza Mağdurları' araçlarını süsleyip konvoy yaptı.

1 Ocak'tan itibaren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçen aks aralığı 3.20'nin altında olan hafif ticari araç sürücülerine cezalar yağmaya başladı. Sosyal medya üzerinden toplanan '15 Temmuz Köprüsü Panelvan Ceza Mağdurları' gelen cezalara tepki gösterdi. Toplu şekilde gelen cezalar sonucu sürücülerden bazıları arabasını satmak zorunda olduğunu belirtirken bazıları ise işinden olduğunu ifade etti. Cumhur İttifakı'nınİstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada İBB'nin konuyla ilgili mağduriyete son vereceğini söyledi. Açıklamanın ardından yüzlerce mağdur araç sürücüsü Yenikapı Etkinlik alanında bir araya geldi. Araçlarını Türk Bayrakları ve balonlarla süsleyen sürücüler Nakkaştepe Millet Bahçesi'ne doğru yol aldı.

"MUTLU SONA ULAŞTIK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bu haksız, anlamsız cezalar silinecek. En önemlisi bundan sonra küçük araçların da serbestçe 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçebilmesi sağlanacak. Bu düzenleme iyi ama bu arada yaklaşık 100 gündür kesilen cezalar birikti. Bir anda gönderildiği için çok büyük meblağlara ulaştı. Bazı insanlarımızın uykuları kaçtı. Kimisi arabasını sattı kimi işinden ayrıldı. Tazminatı bu geçiş paralarına ödedi. Kimisi de kredi çekti. En kısa sürede bu tahsil edilmiş bedellerin iadesi ve geçişlerin serbestliğiyle ilgili yasal düzenleme yapılmalı. Mutlu sona ulaştık. Bugün gülümsüyoruz ama günlerce bu insanlar uyuyamadılar. Bugün beşinci toplantımız. Bu beşinci toplantı şükran toplantısıdır" dedi.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım