SON DAKİKA

Gündem

Merakla Beklenen Kabine Toplantısı Yarın: İşte Başlıklar

Milyonlarca kişinin gözü kulağı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak kabinede. İşte ekonomi gündemi ile toplanan kabinedeki başlıklar

19 Aralık 2021 14:06
Merakla Beklenen Kabine Toplantısı Yarın: İşte Başlıklar

Milyonların gözü ekonomi gündemi ile yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kabineden çıkacak kararlarda. Beştepe'de gerçekleşecek toplantıda kur hareketliliği, emekliye zam ve stokçuluk merakla takip edilen gündem başlıkları ele alınacak. Ayrıca masaya yatırılacak konular arasında memura zam, 3600 ek gösterge, Afganistan'a yapılacak insani yardım, Azerbaycan - Ermenistan normalleşme adımları da bulunmakta.  

Kabine yarın ekonomi gündemiyle toplanıyor! Masada 3 kritik başlık var

Kurdaki Dalgalanmalar Masada

Merkez Bankası'ının 2021 son faiz kararının açıklamasıyla %14'e çektiği politika faizi ile birlikte döviz kurlarında artışın meydana gelmesi başta olmak üzere Kabine, ağırlıklı olarak ekonomi etrafında toplanacak. Ayrıca Merkez Bankası döviz müdahalesi ile birlikte döviz ve fiyat artışlarındaki stabilitenin sağlanması konuları da kabine toplantısının ana gündem maddeleri arasında olacak. 

Kabinenin bir diğer masaya yatıracak konular arasında genel itibari ile stokçuluk, özellikle de otomobil stokçuluğu olacak. Bu kapsamda haksız stokçuluk yapanlara karşı verilen cezaların arttırılması da bir diğer önemli konu olarak ele alınacak.

Kabine toplantısı ne zaman, hangi gün? Bakanlar Kurulu'nda hangi konular  konuşulacak? - Son Dakika Türkiye Haberleri

Geçtiğimiz hafta açıklanan 2022 Asgari Ücret zammından sonra emeklilerde zam beklentilerinin oluşması da masaya yatırılacak konular arasında yerini almakta. Bunula birlikte memura zam ve 3600 ek gösterge de bununla birlikte ele alınacak konular arasında. 

Dış Politika Konuları

Kapsamlı bir şekilde yapılacak Kabine toplantısında dış politikada ele alınacak konular arasında ise Afganistan'a insani yardım, Azerbaycan - Ermenistan normalleşme adımları ele alınacak. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşması ile merak edilen soruları yanıtlayacak

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım