SON DAKİKA

Gündem

Merkez Bankası Dolara İkinci Müdahalesinin Büyüklüğünü Açıkladı

Kur dalgalanmalarına karşı fiyat istikrarını sağlamak amacıyla piyasalara müdahale eden Merkez Bankası ikinci müdahalenin boyutunu açıkladı

24 Aralık 2021 11:01
Merkez Bankası Dolara İkinci Müdahalesinin Büyüklüğünü Açıkladı

Geçtiğimiz aydan bu yana sürekli olarak dengesiz bir şekilde gerçekleşen kur dalgalanmalarına karşı fiyat istikrarını sağlamak amacıyla T.C Merkez Bankası, piyasalara müdahale etti. İlk müdahaleyi 1 Aralık'ta yapan TCMB, geçtiğimiz günlerde bu müdahalenin 844 milyon dolar olduğun açıkladı. Piyasa müdahalesinden 15 gün sonra açıklama yapıldığından dolayı ikinci müdahalenin de boyutu bugün açıklandı.

İlk müdahaleden sonra gecikmeden ikinci bir müdahale gerçekleştiren TCMB, bu işlemin de 504 milyon dolar olduğunu bildirdi. Bununla birlikte dolar kuru, geçtiğimiz pazartesi günü yılın son kabine toplantısından sonra Kur Korumalı TL Mevduat sisteminin açıklanması ile birlikte sert düşüşünü sürdürüyor. Açıklamalarında ayrıca TCMB'nin yaptığı müdahalelerin de yetersiz kaldığı bildirildi. 

 

 

 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım