SON DAKİKA

Gündem

Meteoroloji’den Tüm Türkiye Uyarısı

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan karlı ve soğuk hava dalgası kuvvetini artırırken Meteoroloji'den bir kritik uyarıda İstanbul'a geldi. Gece boyunca İstanbul'da yağan kar, hava uzmanları tarafından fragman olarak nitelenirken Meteoroloji, kuvvetli kar yağışının ve fırtınanın 3 gün boyunca süreceği bilgisini verdi, vatandaşları yaşanacak olumsuzluklara karşı uyardı.

23 Ocak 2022 19:38
Meteoroloji’den Tüm Türkiye Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Ordu, Giresun, Tokat, Elazığ, Muş, Bingöl ve Bitlis için kuvvetli ve yer yer yoğun kar beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara’nın Doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Denizli’nin Çardak ilçesi ve Tekirdağ’ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, halen aralıklarla devam eden kar yağışlarının gelecek 3 gün boyunca il genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Osmaniye ile Hatay kıyılarında yağmur ve sağanak, Hatay’ın yüksek kesimleri ve Muğla ile Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve yer yer kar, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların ; İstanbul’un kuzey ve batısı ile boğaz çevresi, Kocaeli ve Sakarya’nın kuzey kesimleri, Balıkesir ve Bursa’nın Marmara’ya bakan kıyı ilçeleri, Ordu, Giresun, Tokat, Elazığ, Muş, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım