SON DAKİKA

Sağlık

Sır tutmak akıl sağlığını koruyor!

ABD Colombia Üniversitesi yaptığı yeni araştırmada, insanların yüzde 97’sinin, yaşamının her anında en az bir sır sakladığını tespit etti.

24 Aralık 2021 13:01
Sır tutmak akıl sağlığını koruyor!

Sır tutmak akıl sağlığını koruyor!

ABD Colombia Üniversitesi yaptığı yeni araştırmada, insanların yüzde 97’sinin, yaşamının her anında en az bir sır sakladığını ve bir kişinin ortalama 13 sırrı olduğunu tespit etti. Micheal L Slepian’ın yürüttüğü çalışmada, insanların yalnız kaldığında sırların rahatsız ettiği ve yorgunluğa sebep olduğu belirtildi.

ABD’de insanların tuttukları sırlar ve bunun etkileri üzerine bir araştırma yapıldı.

Colombia Üniversitesi yaptığı çalışmada insanların yüzde 97’sinin yaşamının her anında en az bir sır sakladığını tespit etti.

Çalışma raporu sonucunda, bir insanın ortalama 13 sırrı olduğu ve yaşamlarının her anında en az bir sır sakladığını açıkladı.

Yapılan çalışmada tutulan sırların genellikle tercihler, aldatma , güven, tutku düzeyindeki istekler olduğunun altı çizildi.

Araştırmada, sır tutmanın insanların ruh sağlığına ve yaşam kaliteleri üzerindeki etkisini de inceledi, en zorunun öğrenilen sırrı saklamak için harcanan çaba olduğu belirtildi.

Sırrı başkasıyla paylaşmak ruh halini rahatlattığı ve yalnız kalındığında düşünülmemesi engellendiğinden sıkıntı vermediği ve bu durumunda hayat kalitesini arttırdığı aktarıldı.

 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım