SON DAKİKA

Oyun

Spider-Man'in yeni macerası, siber saldırı kurbanı oldu

Siber saldırı büyük şirketleri hedef alıyor. Son ünlü oyun geliştiricisi Insomniac Games, bir hack grubunun hedefi oldu. Siber saldırı sonucunda önemli bilgiler ele geçirildi.

14 Aralık 2023 10:53
Spider-Man'in yeni macerası, siber saldırı kurbanı oldu

Son yıllarda teknolojinin önemli bir seviyede ilerlemesi, yeni siber saldırı yöntemlerinin ortaya çıkmasına yol açtı. Bu yöntemleri kullanan siber saldırı grupları ise büyük şirketleri hedef alıyor. Son olarak ünlü oyun geliştiricisi Insomniac Games, bir hack grubunun hedefi oldu. Siber saldırı sonucunda önemli bilgiler ele geçirildi.

Insomniac Games hacklendi! Neler ele geçirildi?

Bilmeyenler için Insomniac Games, Marvel’s Spider-Man, Spider-Man 2 ve Spider-Man: Miles Morales oyunları ile bilinen ABD merkezli bir oyun geliştiricisi. Sony Interactive Entertainment‘ın sahibi olduğu stüdyo, kısa süre önce siber saldırı kurbanı olmasıyla gündeme geldi.

Daha önce China Energy gibi büyük şirketleri hacklemesiyle adından söz ettiren “Rhysida” adlı grup, Insomniac Games‘e siber saldırı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ekip, bunu kanıtlamak için şirket ile ilgili bazı veriler yayınladı.

Bu veriler arasında önemli e-posta yazışmaları ve ıslak imzalı belgeler ve eski Insomniac Games çalışanlarının pasaport çıktıları yer aldı. Bununla beraber Spider-Man oyunundaki Örümcek Adam karakterini seslendiren Yuri Lowenthal ile ilgili bir belge de sızdı. Fakat paylaşılan bu bilgiler arasında en dikkat çekeni, şirketin yeni oyunundan bir görüntü oldu.

Hack grubu, Insomniac Games‘in ilk olarak 2021 yılında duyurduğu Marvel’s Wolverine oyunundan bir ekran görüntüsü de sızdırdı. Söz konusu bu oyunun 2024’ün sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Rhysida grubu, şirkete, ele geçirdikleri bütün verileri yayınlamadan önce 7 gün süre tanıdı. Siber saldırganlar, 50 Bitcoin veya 2 milyon dolardan biraz fazla fidye istiyor.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım