SON DAKİKA

Gündem

TİSK 3100 Dedi Sosyal Medya Ayağa Kalktı!

Milyonların beklediği asgari ücretin belirlenmesi için bir araya gelen Asgari Ücret Belirleme Komisyonundan TİSK 3100 dedi

9 Aralık 2021 15:32
TİSK 3100 Dedi Sosyal Medya Ayağa Kalktı!

Gözler, 2022 yılına yaklaşırken asgari ücretin yeni miktarını belirlemek için bir araya gelen Asgari Ücret Belirleme Komisyonuna büyük bir merakla çevrilmiş durumda. Hükümet, işveren ve işçileri temsil heyetlerinden oluşan komisyon ilk olarak 1 Aralık'ta görüşmelere başladı. Geçtiğimiz 7 Aralık'ta 2. sefer görüşmeye başlayan komisyon ortak bir payede buluşmaya çalışıyor. Asgari ücrette %30 - 40 dolaylarında bir zam beklenirken Türk-İş Başkanı Ergun Atalay': Kamuoyunda oluşan rakamların altına 'evet' demeyiz!" açıklamasında bulundu.

asgari ücret
asgari ücret

TİSK: 3100 Önerdi Ortalık Karıştı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) binasında bugün 3.sü gerçekleştirilen asgari ücret belirleme toplantılarında TİSK'ten 3100 ₺ olarak teklif verilmesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı. 

Asgari ücretin 4 binden aşağı belirlenmemesine direten işçi tarafından başkan Atalay geçtiğimiz günlerde: Ergun Atalay, "Bize de memurlara da enflasyonun üzerinde bir zam olduğu zaman devlet onları veriyor. Bakan Beyin ifadesine göre enflasyonun üzerinde ne varsa kümülatif onu tamamlamayı düşünüyorlar. İşçiyi bunun dışında tutmaları mümkün değil" sözlerini kullandı.

İki tarafın da orta yolu bulması 4. toplantıya bırakıldı. 

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım