SON DAKİKA

Politika

Trump, Çin'i Resmen Tehdit Etti

Çok Ciddi Zarar Görecek!

13 Mayıs 2019 15:31
Trump, Çin'i Resmen Tehdit Etti

ABD Başkanı Trump sosyal medya hesabı üzerinden Çin'i hedef alan açıklamalarda bulundu. Trump, ülkesi ile ticaret anlaşması yapmaması halinde Çin'in ciddi zarar göreceğini söyledi.

Trump'ın açıklamasının ardından Çin'den misilleme geldi. Çin, haziran'dan itibaren toplam 60 milyar değerindeki ABD ürünlerine yüzde 5 ile yüzde 25 arasında gümrük vergisi getireceğini açıkladı.

"ÇİN İLE İŞ YAPAN KİMSE KALMAYACAK"

Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, "Tarifelerden tamamen kaçınmak mümkün. Eğer tarife olmayan bir ülkeye yönelik veya ürünü ABD içinden alırsanız tarifelerden kurtulabilirsiniz" dedi.

Tarifelerle karşılaşan birçok şirketin Çin'i Vietnam ve diğer Asya ülkeleri için terk ettiklerini savunan Trump, "Bu nedenle Çin bir anlaşma yapmayı çok fazla istiyor. Tarifeler nedeniyle Çin ile iş yapan hiç kimse kalmayacak. Bu Çin için çok kötü, ABD için çok iyi. Çin, ABD ile ticaretin avantajlarını yıllardan bu yana kullandı. Bu nedenle Çin misillemede bulunmamalı, çünkü bu sadece işleri daha da kötüleştirir" diye konuştu.

"ÇİN'DEN ALIM YAPMAK ÇOK PAHALI OLACAK"

"ABD ile bir anlaşma yapılmaması halinde bunun Çin'i çok kötü şekilde etkileyeceğini Devlet Başkanı Xi ve birçok Çinli dostuma açık şekilde söyledim" ifadelerini kullanan Trump, "Çünkü tarifeler şirketleri Çin'i başka ülkeler için terk etmeye zorlayacak. Çin'den alım yapmak çok pahalı olacak" dedi.

Yorumlar

  • Yazılan haber yorumları hiçbir şekilde haberclick.com'un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Web Tasarım